Categories
Familieliv

Min Mor-ring

For noget tid siden skrev jeg om min familiering fra Castens. Jeg fortalte også at der var en ny ring på vej fra Karins hånd, som jeg glædede mig meget til.

Baggrunden for min nye ring er et arvestykke. Min mormor havde en alliancering i hvidguld, med 8 brillianter, som min mor arvede da min mormor døde. Min mor gik altid med ringen, indtil hun for nogle år siden fik så meget gigt i fingrene at hun var nødt til at få den klippet af. Vi snakkede om at få den lavet om til en gigt-ring, men det blev for dyrt. Da hun blev syg begyndte jeg at tænke over hvor ringen mon var henne og hvad der skulle ske med den, men fik aldrig talt med min mor om det. Da hun døde kunne vi ikke finde den. Den var simpelthen væk.

Min mors ring, på min hånd

Omkring et halvt år efter min mor døde besluttede min far sig for at sætte deres hus til salg, og der gennemgik vi en større oprydning. I en lille plastiklomme i en reol der skulle smides ud, fandt min far min mors ring. Lettelsen var til at tage og føle på for os alle sammen, da vi havde frygtet at den var væk for altid.

Min mors og mormors ring

Ringen lå hos os i nogle måneder, indtil min søster og jeg tog ind til Castens værksted i Holbergsgade. Vi havde besluttet at dele ringen, få den smeltet om og lavet to nye ringe, hvor metallet og stenene fra vores mors og mormors ring indgik.

Jeg ville gerne have en ring inspireret af Castens’ Lady of the Lake, hvor brillianterne omgav en Swiss Blue Topas. Jeg ville gerne have ringen i sølv, med de karakteristiske kugler i hvidguld fra min mors ring, så jeg kunne se hvilket metal der kom derfra.

Min mor-ring

Resultatet blev denne vidunderlige ring som jeg bærer på min pegefinger. Hver gang jeg ser den tænker jeg på min mor.

2 af mine vidunderlige Castens-ringe

5 replies on “Min Mor-ring”

Hvor var DET heldigt at i tilfældigvis fandt din mors ring igen. Den har godt nok fået et helt andet udtryk, efter den er blevet omsmeltet. Jeg synes det er en rigtig fin tanke, at ringen er gået i arv gennem flere generationer..?

Det var SÅ heldigt, at min far lige tjekkede om der lå noget i den lille plastikpose!
Det er rigtigt at ringen har fået et helt andet udtryk, den er nu mere min stil end min mors 😉 men jeg tror hun ville være glad for at vi delte den på den måde 🙂

Skøn ide. Jeg har en ring fra min FARMOR. Jeg kommer aldrig til at passe ringen. Min farmor lever stadig og betyder rigtig meget for Mig. Ringen er lavet af en form for metal, som ikke rigtig er noget værd. Men for mig har den stor affektionsværdi. Rigtig god ide at kombinere i symboler i ringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.