Categories
Ting til Børn

Vikle

Bær din baby

Bær din baby var faktisk navnet på hjemmesiden hvor jeg købte min første fastvikle. Siden findes ikke mere, men der er masser af andre vikle-forhandlere derude på nettet.

Min første vikle var en LittleFrog Hourglasses fastvikle, som vist ikke længere er til at skaffe fra ny. Den blev købt ud fra kriteriet at den var relativt billig, så hvis jeg nu endte med ikke at være til det der vikle-noget, så havde jeg ikke smidt for mange penge efter det.

Viklen var (og er) rimelig blød og forholdsvist glat, så den var nem at lære at bruge. Jeg viklede ikke voldsomt meget, fordi Møffen generelt var glad for at ligge selv, men jeg kunne godt lide at vikle med ham for det var hyggeligt. Det talte også til min afrikanske opvækst at bære på min baby.

Vikle nummer to

På et tidspunkt glemte jeg lidt min vikle, og da jeg kom i tanke om den igen var Møffen blevet 7 måneder og rimelig tung. Jeg syntes at viklen gled når jeg bandt den, og forsøgte at lave lidt research. Jeg kom frem til at min første vikle var ret tynd, og selvom den sagtens kunne holde til vægten, så kunne den godt glide lidt. Derfor besluttede jeg mig for at prøve en anden vikle, jeg gik efter den højeste “kraftighed” til de billigste penge jeg kunne finde (nærig som jeg er), og da Bær din baby var lukket, købte jeg den fra Liams.dk. Jeg endte med en Little Frog Jacquard wrap – Spring Charm, og da den kom kunne jeg mærke at den var meget kraftigere end den første. Den var helt klart mere behagelig at bære ham rundt i, nu hvor han var blevet tungere, men den var også sværere at binde fordi den var mere fast og mindre blød. Langsomt holdt jeg op med at vikle så ofte, for han gad ikke rigtig sidde der mere. Jeg lærte at binde ham på ryggen af en veninde, og selvom jeg synes det var fedt, var han mindre begejstret – han ville ned og lege!

Men fra tid til anden viklede vi alligevel, f.eks. ved besøg hos min faster hvor han var dødtræt, men ikke ville sove. Der lykkedes det mig at lulle ham i søvn i viklen og så lægge ham i hendes seng.

Vikle nummer tre

Da Møffen var lidt over et år var vi i sommerhus med mine svigerforældre. Det var under hedebølgen, og Møffen ville ikke sove. En aften smed jeg ham i viklen og så gik vi en tur, og selvom han ikke faldt i søvn var det rigtig hyggeligt. På samme sommerhustur dukkede der en vikle op i mit facebookfeed, som jeg forelskede mig hovedkulds i. Det var en Gold Obsidian Starmap fra Firespiral Slings, og den var vanvittig flot. Men også noget dyrere end hvad jeg havde givet for de andre vikler. Så jeg tænkte, og tænkte og tænkte, og endte med at tænke at jeg jo gerne vil have barn mere på et tidspunkt, så selv hvis jeg ikke fik viklet Møffen så meget, så kunne den forhåbentlig bruges fremover. Så jeg besluttede mig for at købe  den. Desværre havde jeg tænkt så længe at den ikke længere kunne fås i Europa, og jeg var nødt til at bestille den fra Canada og fik lov at betale told oveni. Av. Men jeg fik den, og den var (og er) vanvittig flot. Dertil kommer at den er enormt blød, og jeg kan binde Møffen i den uden problemer, selv nu hvor han er knap to. Og når jeg engang ikke længere skal vikle børn, så skal den sys om til en flot jakke!

Skal man vikle?

Altså, det er jo op til en selv, men jeg kunne godt lide det. Der er mange skoler indenfor vikling, og jeg har ikke rigtig brugt nogen af dem. Jeg har købt mine vikler uden at mærke på dem først (et stort fy-fy) ud fra pris og billeder. Jeg har fulgt den guide der kom med min første vikle til at lære at binde den, og fået råd af veninder til hvordan der skulle rettes til og bindes på ryggen. Vikler er geniale hvis du har et barn der vil bæres hele tiden, men hvis dit barn godt kan lide at ligge selv, så er det mindre nødvendigt.

6 replies on “Vikle”

Man skal vel ikke vikle nej, men jeg synes det har været skønt og har ikke kunne undvære det. Den første bar jeg primært i fastvikle, nr to mere i ringslynge.

Carina, jeg synes også det har været skønt at vikle, og ville gerne have gjort det meget mere 🙂 men det var nu også skønt at ungen gad at ligge selv i en kravlegård meget af tiden 😀

Line, nu ved jeg ikke hvor gammel fin datter er, men min søn er 2 nu, og vi vikler stadig nogle gange 😉 husk at man også kan vikle en gravid mave, så kan man få lidt vane ind tidligt

Vikler var ikke fremme, da vi fik vores yngste for snart 15 år siden, så vi brugte bæresele. Det og vikler er det mest geniale og hyggelige, man kan bruge til sine småbørn<3

Lene, det er SÅ hyggeligt at bære rundt på de små! Min mand foretrækker bæreseler frem for vikler 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.